x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procesul lui Morsi a fost amânat până la 8 ianuarie. Fostul preşedinte egiptean va fi judecat pentru "instigare la omor"

Procesul lui Morsi a fost amânat până la 8 ianuarie. Fostul preşedinte egiptean va fi judecat pentru "instigare la omor"

04 Noi 2013   •   09:36
Procesul lui Morsi a fost amânat până la 8 ianuarie. Fostul preşedinte egiptean va fi judecat pentru "instigare la omor"
UPDATE 13:50 - Procesul pentru "incitare la omor" al fostului preşedinte islamist egiptean Mohamed Morsi, destituit de armată în iulie, a fost amânat, luni, până pe 8 ianuarie 2014, a constatat un jurnalist AFP.

"Eu sunt preşedintele Republicii, iar acest tribunal este ilegal", a declarat Morsi, primul şef de stat ales în mod democratic în Egipt, destituit şi arestat de către armată pe 3 iulie, la câteva zile după ce milioane de egipteni au ieşit în stradă pentru a cere plecarea acestuia de la putere.
-------------------------------------------

Președintele egiptean islamist Mohamed Morsi, destituit în urmă cu patru luni de armată, a ajuns luni la tribunalul din Cairo, unde va fi judecat pentru 'instigare la omor' în timpul unei manifestații pe când era la putere, anunţă AFP, Reuters și AP, citate de Agerpres.

 Primul șef de stat ales democratic în Egipt este deținut într-un loc secret de către armată după înlăturarea sa de la putere în data de 3 iulie.

Luni dimineață, el a fost adus cu un elicopter la tribunalul, unde va compărea împreună cu alți 14 responsabili ai regimului său pentru 'instigarea' forțelor de ordine la uciderea protestatarilor în timpul manifestației din 5 decembrie 2012, a anunțat șeful poliției din Cairo, Osama al-Saghayar.

Un alt oficial din cadrul forțelor de securitate a confirmat agenției franceze de presă sosirea elicopterului care îl transportă pe Morsi la tribunalul care se află în incinta Academiei de poliție, într-un cartier din estul capitalei egiptene.

Mohamed Morsi va compărea în aceeași sală de ședințe unde fostul președinte Hosni Mubarak, constrâns să demisioneze la începutul anului 2011 în urma unei revolte populare, este judecat pentru presupusa implicare în moartea mai multor manifestanți.

×
Subiecte în articol: mohamed morsi instigare la omor Egipt