x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Egiptul vrea reținere în privința provocărilor din Orientul Mijlociu

Egiptul vrea reținere în privința provocărilor din Orientul Mijlociu

de Redacția Jurnalul    |    15 Apr 2024   •   01:00
Egiptul vrea reținere în privința provocărilor din Orientul Mijlociu
Sursa foto: Hepta

Ministrul egiptean de Externe, Sameh Shoukry, a arătat, duminică, că e nevoie de reținere în ceea ce privește provocările legate de Orientul Mijlociu în discuțiile cu miniștrii omologi ai Iranului și Israelului, au anunțat oficialitățile de la Cairo.

Ministrul egiptean de Externe, Sameh Shoukry, le-a cerut omologilor săi iranian și israelian "să dea dovadă de cea mai mare reținere și să se abțină de la provocări care ar putea crește tensiunea și instabilitatea în regiune", se arată într-o declarație a Ministerului de Externe de la Cairo, potrivit Reuters.

Egiptul este pregătit să își intensifice eforturile pentru a dezamorsa criza actuală "care a început să ia o turnură periculoasă, deoarece coincide cu criza din Fâșia Gaza și adaugă tensiune altor puncte fierbinți din regiune", se mai arată în declarație.

De asemenea, Shoukry a avut duminică o convorbire telefonică cu secretarul de stat american Anthony Blinken pentru a discuta despre "ceea ce a devenit o amenințare serioasă la adresa securității și stabilității din Orientul Mijlociu”, după ce Iranul a atacat Israelul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Egipt provocari Orientul Mijlociu