x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Egipt: Zeci de apărători ai drepturilor omului, deținuți în locuri necunoscute

Egipt: Zeci de apărători ai drepturilor omului, deținuți în locuri necunoscute

18 Noi 2018   •   14:00
Egipt: Zeci de apărători ai drepturilor omului, deținuți în locuri necunoscute

Cel puţin 40 de persoane apropiate unei organizaţii pentru apărarea drepturilor omului, arestate de la sfârşitul lunii octombrie, sunt deţinute în "locuri necunoscute", a indicat duminică Human Rights Watch (HRW), cerând autorităţilor egiptene să dezvăluie locul în care sunt deţinute aceste persoane, relatează AFP. 

"Mulţi dintre cei arestaţi au oferit sprijin juridic şi umanitar familiilor unor deţinuţi politici", care au fost de asemenea daţi dispăruţi după arestarea lor, a indicat ong-ul într-un comunicat. 

HRW susţine că a vorbit cu "un avocat, un militant pentru drepturile omului şi cu doi militanţi politici care sunt în contact direct cu familiile celor arestaţi" de la sfârşitul lunii octombrie. 

"Reprimarea agenţiilor de securitate egiptene afectează acum ... aceste femei şi bărbaţi curajoşi care au încercat să îi protejeze pe cei dispăruţi", a spus Michael Page, director adjunct al HRW pentru Orientul Mijlociu. 

Una dintre sursele consultate de HRW a anunţat cel puţin 80 de dispariţii de la sfârşitul lunii octombrie, însă doar 40 au fost "verificate" de organizaţie. 

"Autorităţile egiptene ar trebui să dezvăluie imediat locul de detenţie a acestor persoane, să-i elibereze pe toţi cei arestaţi doar pentru că şi-au exercitat drepturile şi să-i aducă în faţa unui judecător pe cei care ar fi pasibili de detenţie ", se arată în comunicatul citat.

AGERPRES

×