x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elmar Brok nu vrea salarii minime egale în Germania şi România

Elmar Brok nu vrea salarii minime egale în Germania şi România

de Mihaela Matachita    |    20 Sep 2009   •   00:00

"Nu putem introduce un salariu minim european, pentru că diferenţele sunt prea mari. Acelaşi salariu minim pentru România şi Germania nu ar avea sens. (...) Sunt pentru salariul minim, dar nu pentru unul egal în toate ţările UE", a răspuns europarlamenterul german Elmar Brok, întrebat dacă ar fi în favoarea introducerii unui salariu minim unitar la nivelul UE.

Apropiat al cancelarului german Angela Merkel, Elmar Brok este şi liderul Asociaţiei angajaţilor creştin-democraţi din UE, implicându-se activ în modelarea legislaţiei muncii pentru a evita dumpingul pe piaţa muncii din Germania.

Fost preşedinte al comisiei de afaceri externe în Parlamentul European, Brok este unul dintre numele vehiculate pentru postul de viitor comisar european din partea Germaniei. Alte nume vehiculate în mediile germane privind postul de comisar sunt Roland Koch, premierul landului Hessa, ş i Peter Hinze, fost secretar general al CDU, dar, în funcţie de rezultatele alegerilor legislative din 27 septembrie şi de componenţa coaliţiei de guvernare, postul de comisar ar putea merge şi la liberali

×
Subiecte în articol: externe