x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elon Musk va demisiona din funcția de CEO al Twitter, când va găsi un înlocuitor „suficient de nebun”

Elon Musk va demisiona din funcția de CEO al Twitter, când va găsi un înlocuitor „suficient de nebun”

de Redacția Jurnalul    |    21 Dec 2022   •   09:00
Elon Musk va demisiona din funcția de CEO al Twitter, când va găsi un înlocuitor „suficient de nebun”
Sursa foto: Hepta

Elon Musk a declarat că va demisiona din funcția de director executiv al Twitter atunci când va găsi pe cineva "suficient de nebun pentru a accepta postul", scrie BBC.

Miliardarul a promis anterior că va respecta rezultatul unui sondaj de opinie realizat pe Twitter, în urma căruia 57,5% dintre utilizatori au votat "da" pentru ca el să renunțe la această funcție. El spune că va conduce în continuare echipele de software și servere după ce înlocuitorul său va fi găsit.

Schimbările de pe platformă de la preluarea acesteia de către Musk au fost foarte criticate.

De când a cumpărat site-ul de socializare, în octombrie, Musk a concediat aproximativ jumătate din personal și a încercat să lanseze funcția de verificare plătită. Funcția a fost relansată săptămâna trecută.

De asemenea, grupurile de apărare a libertăților civile au criticat abordarea sa privind moderarea conținutului, acuzându-l că ia măsuri care vor spori discursul instigator la ură și dezinformarea.

Vineri, Musk a fost condamnat de Organizația Națiunilor Unite și de Uniunea Europeană pentru decizia Twitter de a suspenda unii jurnaliști care se ocupă de firma de socializare.

ONU a scris pe Twitter că libertatea presei "nu este o jucărie", în timp ce UE a amenințat Twitter cu sancțiuni.

Este pentru prima dată când multimiliardarul a răspuns la sondajul lansat duminică în care întreba dacă ar trebui să demisioneze. Găsirea unei persoane care să preia platforma de socializare ar putea fi o provocare, potrivit lui Musk. Unele persoane speculează că și cofondatorul Twitter, Jack Dorsey, ar putea reveni la conducerea companiei. El a demisionat din funcția de director general în noiembrie 2021.

Printre alte nume menționate ca posibili înlocuitori se numără Sheryl Sandberg, fostul director operațional al Facebook, Sriram Krishnan, inginer și apropiat al dlui Musk, și Jared Kushner, fost consilier prezidențial american și ginerele lui Donald Trump.

În trecut, Musk s-a supus sondajelor de pe Twitter.

Timp de câteva săptămâni, investitorii i-au cerut domnului Musk să renunțe la conducerea platformei de socializare, spunând că a fost distras de la conducerea corespunzătoare a Tesla. Acțiunile companiei de automobile electrice s-au prăbușit cu peste 65% în ultimul an.

Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de miliarde de dolari pentru a finanța achiziția sa, ceea ce a contribuit la scăderea acțiunilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elon musk twitter