x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elon Musk ar putea avea un 2023 dificil

Elon Musk ar putea avea un 2023 dificil

de Redacția Jurnalul    |    17 Dec 2022   •   12:40
Elon Musk ar putea avea un 2023 dificil
Sursa foto: Hepta

Brandul lui Elon Musk are de suferit după haosul de pe Twitter, spune expertul Danny Moses. Fostul manager de fonduri speculative avertizează că CEO al Twitter - care conduce și Tesla și SpaceX - ar putea avea un 2023 dificil, scrie The Guardian.

Gestionarea haotică a platformei de socializare Twitter de către Elon Musk dăunează brandului său, iar investitorii ar trebui să stea departe de acțiunile producătorului său de vehicule electrice Tesla, a declarat fostul manager de fonduri speculative Danny Moses.

Comentariile lui Moses au fost făcute într-un interviu acordat CNBC, în ziua în care Twitter părea să fi suspendat, cel puțin temporar, o serie de jurnaliști importanți care au făcut reportaje despre Musk și operațiunile platformei pe care acesta a achiziționat-o în octombrie pentru 44 de miliarde de dolari.

Musk a încercat să justifice aceste acțiuni spunând că Twitter a interzis împărtășirea detaliilor privind locația sa în timp real. Însă suspendarea conturilor a stârnit indignare de ambele părți ale Atlanticului, criticii afirmând că Musk restrânge libertatea presei, deși se prezintă ca un susținător al libertății de exprimare.

Joi, Moses a declarat că a pariat împotriva performanței acțiunilor Tesla, afirmând că prețul acestora își are rădăcinile în brandul personal al lui Musk, care a fost "lovit puțin".

"Este încă o companie de 500 de miliarde de dolari și nu cred că elementele fundamentale justifică această evaluare", a declarat fondatorul fondului de investiții Moses Ventures. "Conduce trei... companii foarte mari în acest moment, așa că, în mod evident, sunt multe lucruri cu care trebuie să se confrunte.

"Ne simțim frustrați aici, deoarece capacitatea lui de atenție este compromisă".

Moses a avertizat că Tesla ar putea avea parte de un an 2023 dificil, când unii prezic că este posibilă o recesiune națională, printre alte presiuni economice. Acțiunile Tesla au scăzut cu 60% față de cât erau în ianuarie, în urma unor câștiguri anemice și a dezaprobării populiste a lui Musk, care a concediat mii de angajați de pe Twitter după ce a preluat platforma și apoi le-a spus celor care și-au păstrat locurile de muncă să fie pregătiți să muncească "ore îndelungate la intensitate mare".

Musk - care conduce în plus SpaceX - a îngrijorat, de asemenea, investitorii prin vânzarea recentă a unor acțiuni Tesla în valoare de 3,6 miliarde de dolari. Această „dezinvestire” a venit în momentul în care a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume în favoarea magnatului francez Bernard Arnault de la Louis Vuitton și Dom Perignon, ceea ce a dus vânzările de acțiuni ale lui Musk la producătorul său de automobile electrice la peste 20 de miliarde de dolari.

Disprețul pe care mulți din public îl au față de Musk a devenit clar săptămâna trecută, când o mulțime din San Francisco l-a huiduit cu furie după ce a fost prezentat pe scenă la un spectacol prezentat de comediantul Dave Chappelle.

Moses este poate cel mai bine cunoscut ca fost trader șef la FrontPoint Partners, care a fost condusă de Steve Eisman, portretizat de actorul Steve Carell în filmul The Big Short. Atât filmul, cât și cartea omonimă a lui Michael Lewis au relatat modul în care unii investitori precum Moses au prevăzut prăbușirea bulei imobiliare de la mijlocul anilor 2000 și au profitat de ea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elon musk haos expert