x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elon Musk a identificat un potențial succesor în funcția de CEO al Tesla

Elon Musk a identificat un potențial succesor în funcția de CEO al Tesla

17 Noi 2022   •   11:33
Elon Musk a identificat un potențial succesor în funcția de CEO al Tesla
Sursa foto: Hepta

James Murdoch, un membru al consiliului de administrație al Tesla, a declarat miercuri în instanță că directorul general Elon Musk a identificat în ultimele luni o persoană ca potențial succesor la conducerea producătorului de automobile electrice, scrie Reuters

Murdoch, care nu a menționat numele potențialului succesor, a depus mărturie într-un proces privind pachetul salarial al lui Musk pentru 2018 la Tesla.

Când avocatul unui reclamant i-a cerut să confirme că Musk nu a identificat niciodată pe cineva ca potențial succesor al CEO, Murdoch a spus: "De fapt, a făcut-o", adăugând că acest lucru s-a întâmplat în "ultimele câteva luni".

Unii investitori Tesla sunt îngrijorați dacă Musk se poate concentra în mod adecvat asupra rolului său de CEO al celui mai valoros producător auto din lume, după ce a preluat Twitter. Murdoch a declarat că Musk a pus unii ingineri Tesla să lucreze la Twitter, situație pe care consiliul de administrație o monitorizează.

Antonio Gracias, un prieten vechi al lui Musk care a fost, de asemenea, membru al consiliului de administrație al Tesla din 2007 până în 2021, a declarat că au existat discuții privind găsirea unui "director general administrativ" care să supravegheze vânzările, finanțele și resursele umane "astfel încât Musk să își poată concentra timpul ca director de produs, care este funcția sa cea mai vitală". Dar a adăugat că nu au putut găsi unul, fără a detalia momentul discuțiilor.

Musk, care este CEO al Twitter și al companiei de rachete Space X, printre altele, a declarat: "Sincer, nu vreau să fiu CEO al niciunei companii".

Musk a declarat că se așteaptă să își reducă timpul petrecut la Twitter și, în cele din urmă, să găsească un nou lider care să conducă compania de social media.

La întâlnirea acționarilor Tesla din august, Musk a fost întrebat despre planul de succesiune și a răspuns "Intenționez să rămân la Tesla atâta timp cât pot fi util". La acea vreme, Musk a mai spus: "Avem o echipă foarte talentată aici. Deci cred că Tesla ar continua să se descurce foarte bine chiar dacă aș fi răpit de extratereștri sau dacă m-aș întoarce pe planeta mea natală".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elon musk tesla