x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elon Musk, sub tirul furiei fanilor Taylor Swift

Elon Musk, sub tirul furiei fanilor Taylor Swift

de Redacția Jurnalul    |    26 Ian 2024   •   17:45
Elon Musk, sub tirul furiei fanilor Taylor Swift
Sursa foto: Hepta

Fanii lui Taylor Swift sunt furioși din cauza imaginilor grafice generate de inteligența artificială (AI) cu artista, apărute pe platforma socială X, deținută de Elon Musk. Imaginile au devenit virale și au stârnit nemulțumirea „Swifties”.

Totul a început când un utilizator, aparent plătitor de cont premium pe X, a încărcat o imagine controversată, care a atras peste 45 de milioane de vizualizări și 24.000 de repostări în doar 17 ore, relatează Business Insider.

Imaginea a fost în cele din urmă retrasă, dar nu înainte să declanșeze furia fanilor lui Swift.

X a părut să recunoască răspândirea imaginilor grafice într-o postare de pe contul de "Siguranță" al companiei la începutul zilei de vineri, afirmând că lucrează pentru a elimina toate imaginile și că "monitorizează îndeaproape" situația.

"Postarea de imagini cu nuditate neconsensuală (NCN) este strict interzisă pe X și avem o politică de toleranță zero față de acest tip de conținut. Echipele noastre înlătură în mod activ toate imaginile identificate și iau măsuri împotriva conturilor responsabile de postarea lor", se arată în poziția X.

În ciuda acestui fapt, unele imagini par să circule în continuare pe site.

Un raport al 404 Media a constatat că imaginile au migrat către X de pe un canal de pe Telegram dedicat utilizării inteligenței artificiale pentru a crea imagini abuzive ale femeilor.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: elon musk taylor swift