x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elveţia: Cea mai mare frescă bio pe iarbă din lume are 10.000 de metri pătraţi

Elveţia: Cea mai mare frescă bio pe iarbă din lume are 10.000 de metri pătraţi

06 Aug 2016   •   13:45
Elveţia: Cea mai mare frescă bio pe iarbă din lume are 10.000 de metri pătraţi

Un tânăr artist francez a realizat în cinci zile o pictură efemeră de 10.000 de metri pătraţi pe un deal din Elveţia, reuşind astfel să creeze cea mai mare frescă pe iarbă din lume, transmite vineri AFP.

Guillaume Legros, mai cunoscut cu numele de artist Saype, a ales satul Leysin din Alpi pentru a picta un cioban de 100 de metri pe 100, întins pe iarbă, cu pipa în gură, mâinile sub cap şi ochii închişi. Pentru a păstra natura, el a folosit produse naturale şi biodegradabile pe bază de apă, făină, ulei de in, amestec pe care l-a pulverizat apoi pe iarbă cu un pistol de vopsit. Ploaia şi iarba crescută vor face să dispară încet-încet ciobanul de pe versantul dealului.

Realizarea imensei fresce a întâmpinat însă numeroase obstacole, legate îndeosebi de dimensiunile ei şi de terenul denivelat. "Este o provocare tehnică, dar şi fizică. Dacă uiţi o găleată cu vopsea jos, îşi ia jumătate de oră să ajungi la ea", a spus artistul, citat de 24heures.ch. Saype a fost nevoit în plus să facă faţă unor incidente neprevăzute: furtuni, fermentarea vopselei şi mai ales găurile de cârtiţe care l-au făcut să repare de urgenţă figura ciobanului înaintea inaugurării prevăzute sâmbătă.

Pasionat de filozofie, Saype doreşte ca prin creaţia sa să sensibilizeze publicul în privinţa respectului faţă de mediu. "Am desenat un om imens. Însă în imensitatea naturii, el nu este nimic. La acest lucru aş vrea să se gândească oamenii", a spus el în publicaţia menţionată.

Saype, artistul de 27 de ani, locuieşte şi activează în prezent în Elveţia. Autodidact, el a debutat în pictură prin graffiti, la 14 ani. Pionier în domeniul picturii pe iarbă, curent artistic ce se plasează între land art şi graffiti, Saype realizează din 2013 imense figuri efemere în natură. Anul trecut a creat un portret de femeie de 1.400 de metri pătraţi pe iarba din La Clusaz din Alpii francezi, încheie AFP.AGERPRES

×
Subiecte în articol: saype