x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emiratele Arabe Unite vor ca SUA să facă presiuni pentru încetarea rapidă a războiului din Gaza

Emiratele Arabe Unite vor ca SUA să facă presiuni pentru încetarea rapidă a războiului din Gaza

de Redacția Jurnalul    |    04 Noi 2023   •   23:40
Emiratele Arabe Unite vor ca SUA să facă presiuni pentru încetarea rapidă a războiului din Gaza
Sursa foto: Hepta

Consilierul diplomatic al președintelui Emiratelor Arabe Unite a declarat sâmbătă că SUA trebuie să facă presiuni pentru o încetare rapidă a războiului dintre Israel și Hamas și că trebuie găsit un nou proces pentru problema israeliano-palestiniană care durează de zeci de ani.

Dacă nu va fi găsit un nou proces pentru problema israeliano-palestiniană care durează de zeci de ani, Statele Unite vor fi considerate ineficiente, a spus consilierul diplomatic al președintelui Emiratelor Arabe Unite.

Anwar Gargash a mai spus că politica de reținere a Israelului, care a fost „semnul distinctiv” al problemei palestiniene în ultimele două decenii, a eșuat și a cerut o nouă abordare care să rezolve problema refugiaților, a frontierelor și a Ierusalimului de Est.

„Implicarea SUA va fi văzută în funcție de momentul în care vom pune capăt acestui război, cu cât mai repede, cu atât mai bine, și dacă putem avea un alt, știți, un fel de proces de rezolvare a problemelor”, a declarat el la o conferință politică din capitala Abu Dhabi.

„Dacă această criză continuă, și mai ales latura umanitară, și dacă această criză ne aduce înapoi în cerc, la vechea politică de reținere de dinainte de 7 Octombrie, cred că rolul american aici nu va fi, uitați de bine și de rău, nu va fi văzut ca fiind eficient”, a adăugat el.

Emiratele Arabe Unite au fost cel mai important stat arab care a semnat acordurile Abraham din 2020, un pact mediat de SUA pentru a stabili legături diplomatice cu Israelul, care a rupt cu decenii de politică pan-arabă care cerea un stat palestinian înainte de normalizare.

Puterea arabă din Golf, Emiratele Arabe Unite sunt unul dintre cei mai apropiați parteneri ai Statelor Unite în Orientul Mijlociu și găzduiesc forțe americane. De asemenea, în ultimul deceniu, Emiratele Arabe Unite au urmărit o politică externă mai independentă și mai asertivă, fapt demonstrat de legăturile sale cu Israelul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emiratele arabe unite sua razboi gaza