x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emisarul american pentru Venezuela se îndreaptă către Columbia cu ajutoarele umanitare

Emisarul american pentru Venezuela se îndreaptă către Columbia cu ajutoarele umanitare

22 Feb 2019   •   18:46
Emisarul american pentru Venezuela se îndreaptă către Columbia cu ajutoarele umanitare

Reprezentantul special al SUA pentru Venezuela, Elliott Abrams, a părăsit vineri Florida la bordul celui de-al cincilea avion al Agenţiei Americane pentru Ajutor şi Dezvoltare (USAID) care transportă alimente şi medicamente destinate ţării sud-americane aflate în criză, relatează AFP. 

Avionul cargo al Armatei aerului a SUA a decolat de la baza militară Homestead, la sud de Miami, cu destinaţia Cucuta, oraş columbian de la frontiera cu Venezuela, în ajunul ultimatumului stabilit de către liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido privind intrarea ajutorului umanitar în ţară, respins de către preşedintele Nicolas Maduro.

SUA au trimis în ultimele săptămâni ''materiale medicale şi alimente suficiente pentru hrana a 2.000 de persoane într-o lună'', a declarat Abrams presei înainte de a se îmbarca la bordul avionului.

Emisarul american urmează să se întâlnească în Cucuta cu preşedintele columbian Ivan Duque şi cu cei din Chile şi Paraguay, Sebastian Pinera şi Mario Abdo. 

''Situaţia umanitară şi socio-economică din Venezuela este foarte proastă'', a afirmat Abrams, adăugând că ''este mare nevoie de hrană, de materiale, şi comunitatea internaţională răspunde'' la apelul de ajutor lansat de către Juan Guaido, recunoscut de către circa cincizeci de ţări, inclusiv SUA, drept preşedinte interimar al Venezuelei. 

Abrams le-a cerut încă o dată militarilor venezueleni ''să nu blocheze acest ajutor atât de necesar, de care au nevoie propriile lor familii din Venezuela, şi să răspundă mai degrabă conducerii legitime a Venezuelei''.

USAID a trimis începând din 4 februarie cinci avioane conţinând în total circa 191 de tone de materiale, inclusiv medicamente, echipamente medicale şi alimente.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: venezuela ajutoare umanitare