x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron: Donald Trump ''nu a spus niciodată că intenţionează să se retragă din NATO''

Emmanuel Macron: Donald Trump ''nu a spus niciodată că intenţionează să se retragă din NATO''

12 Iul 2018   •   16:15
Emmanuel Macron: Donald Trump ''nu a spus niciodată că intenţionează să se retragă din NATO''

Preşedintele francez Emmanuel Macron a afirmat joi că liderul american Donald Trump nu a spus niciodată că intenţionează să se retragă din NATO, în cadrul întrevederilor bilaterale sau multilaterale la summitul Alianţei de la Bruxelles, relatează agenţia DPA. 

''Nu vorbesc niciodată despre ce se întâmplă în spatele scenei în general, dar niciodată preşedintele Trump nu a spus, la reuniuni bilaterale sau multilaterale, că intenţionează să se retragă din NATO'', a declarat Macron. 

Preşedintele francez a mai spus că toţi membrii NATO ''s-au angajat să-şi majoreze cheltuielile'' pentru apărare, în conformitate cu un acord anterior din 2014. ''Noi am convenit asupra unei strategii bugetare credibile, care corespunde necesităţilor noastre'', a precizat Macron. 

''Şi, mai presus de toate'', a adăugat el, a fost "un summit din care am ieşit mai puternici, deoarece preşedintele Statelor Unite ale Americii şi-a reafirmat angajamentul şi dorinţa de a avea un NATO puternic, şi cred că aceasta este un lucru bun''. http://www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: emmanuel macron nato