x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron face apel la unitate şi admite că mulţi cetăţeni nu au preferat niciun candidat

Emmanuel Macron face apel la unitate şi admite că mulţi cetăţeni nu au preferat niciun candidat

25 Apr 2022   •   08:45
Emmanuel Macron face apel la unitate şi admite că mulţi cetăţeni nu au preferat niciun candidat

Emmanuel Macron a pledat pentru unitate, în contextul obţinerii unui nou mandat de preşedinte al Franţei, admiţând că mulţi alegători nu au preferat niciun candidat şi subliniind că rezultatul îi creează obligaţii pentru următorii ani.

"După cinci ani de transformări, de momente fericite, dar şi dificile, de crize excepţionale, vreau să le mulţumesc cetăţenilor care mi-au acordat încrederea de a prezida Republica în următorii cinci ani", a afirmat Emmanuel Macron.

"Sunt conştient de faptul că acest vot îmi creează obligaţii pentru următorii ani. Mă gândesc şi la compatrioţii care s-au abţinut de la vot, tăcerea lor înseamnă refuzul de a alege, iar noi va trebui să răspundem. De acum înainte, eu nu mai sunt candidatul unei tabere, ci preşedintele tututor", a precizat Emmanuel Macron duminică seară, citat de cotidianul Le Figaro.

"Va trebui să fim exigenţi şi ambiţioşi. Războiul din Ucraina ne aminteşte că Franţa trebuie să ofere claritate prin vocea sa, să îşi arate forţa în toate domeniile", a subliniat Emmanuel Macron.

Conform rezultatelor oficiale anunţate de Ministerul francez de Interne după numărarea a 98% din voturi, Emmanuel Macron a obţinut 57,8% din voturi, iar Marine Le Pen 42,1%. Rata de participare în turul secund al scrutinului prezidenţial a fost de 71,7%, mai scăzută cu 3% faţă de anul 2017.

Naționaliștii de extremă-dreapta au protestat 

Naționaliștii de extremă-dreapta au protestat duminică noaptea în Paris și Lyon după realegerea lui Macron. Aceștia sunt supăraţi pe rezultatele alegerilor.

Manifestanţii au ieşit în stradă la Paris şi Lyon în semn de protest faţă de victoria electorală a preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a învins-o pe Marine Le Pen.

Protestatarii au incendiat o maşină de poliţie în Lyon, în timp ce poliţiştii au lansat gaze lacrimogene şi au atacat zeci de protestatari adunaţi în Piaţa Place de la République din Paris, transmite The Guardian.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron