x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron nu reușește să formeze un guvern. Negocierile cu Socialiștii și Verzii au eșuat

Macron nu reușește să formeze un guvern. Negocierile cu Socialiștii și Verzii au eșuat

de Redacția Jurnalul    |    27 Aug 2024   •   22:30
Macron nu reușește să formeze un guvern. Negocierile cu Socialiștii și Verzii au eșuat
Sursa foto: Hepta

Președintele Emmanuel Macron i-a chemat la negocieri pe reprezentanții Socialiștilor și Verzilor, în vederea formării unui guvern. Aceștia au anunțat că nu vor onora invitația.

Președintele Emmanuel Macron s-a confruntat, marți, cu dificultăți în încercarea de a relansa negocierile pentru formarea unui nou guvern în Franța, după ce stânga politică a refuzat să participe, în urma respingerii candidatului lor pentru funcția de prim-ministru, informează France24.

La mai bine de șapte săptămâni după alegerile parlamentare, care i-au costat pe aliații lui Macron majoritatea, acesta nu a reușit încă să numească un nou prim-ministru care să înlocuiască actuala administrație de tranziție.

Socialiștii și Verzii din Franța au anunțat marți că nu vor participa la noi negocieri cu președintele Emmanuel Macron pentru a depăși impasul politic, îndemnându-și susținătorii să organizeze proteste pașnice.

Macron a respins luni ideea unui guvern de stânga, afirmând că acesta ar fi demis imediat.

În schimb, el a început o nouă rundă de negocieri cu liderii de partid marți, în încercarea de a găsi o soluție la criza guvernamentală.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: emmanuel macron Franța guvern