x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron şi Giorgia Meloni condamnă ferm atacul iranian împotriva Israelului

Emmanuel Macron şi Giorgia Meloni condamnă ferm atacul iranian împotriva Israelului

de Redacția Jurnalul    |    14 Apr 2024   •   21:20
Emmanuel Macron şi Giorgia Meloni condamnă ferm atacul iranian împotriva Israelului
Sursa foto: Hepta

Preşedintele francez Emmanuel Macron "a condamnat cu cea mai mare fermitate atacul fără precedent lansat de Iran împotriva Israelului" şi a îndemnat la "reţinere" părţile implicate, într-un mesaj postat duminică pe reţeaua socială X, informează AFP.

"Condamn cu cea mai mare fermitate atacul fără precedent lansat de Iran împotriva Israelului, ce ameninţă să destabilizeze regiunea. Îmi exprim solidaritatea cu poporul israelian şi ataşamentul Franţei pentru securitatea Israelului, a partenerilor noştri şi a stabilităţii regionale. Franţa lucrează la dezescaladare împreună cu partenerii săi şi îndeamnă la reţinere", a scris preşedintele Franţei.

La rândul său, şefa guvernului italian Giorgia Meloni, a cărei ţară prezidează G7 convocat de urgenţă duminica aceasta, a condamnat atacul iranian împotriva Israelului, exprimându-şi "puternica îngrijorare în faţa unei destabilizări ulterioare a regiunii".

"Continuăm să lucrăm pentru a o evita", a afirmat Meloni, într-un mesaj postat duminică pe reţeaua X, amintind că Italia "organizează astăzi (duminică) la începutul după-amiezii un summit virtual al liderilor" G7.

Iranul a lansat în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică peste 200 de drone şi rachete împotriva Israelului, ca răspuns la un bombardament împotriva consulatului său la Damasc.

×