x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron susţine R.Moldova în contextul acţiunilor ruse în scopul destabilizării

Emmanuel Macron susţine R.Moldova în contextul acţiunilor ruse în scopul destabilizării

de Redacția Jurnalul    |    17 Mar 2023   •   22:00
Emmanuel Macron susţine R.Moldova în contextul acţiunilor ruse în scopul destabilizării

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat vineri, prin telefon, cu omologul său de la Chişinău, Maia Sandu, liderul de la Paris reafirmând sprijinul pentru Republica Moldova, în acţiunile de contracarare a presupuselor tentative ruse în scopul destabilizării, precum şi pe parcursul european.

Emmanuel Macron i-a transmis preşedintelui Maia Sandu susţinerea sa în contextul "tentativelor ruse în scopul destabilizării" şi al "tensiunilor", a comunicat Palatul Elysée, conform cotidianului Le Monde.

Preşedintele Franţei a salutat, în cursul convorbirii telefonice, "eforturile" Republicii Moldova, candidată pentru admiterea în Uniunea Europeană, în sensul aplicării reformelor, în special în domeniul "justiţiei" şi pentru "îmbunătăţirea acţiunilor de combatere a corupţiei", subliniază Preşedinţia Franţei.

Preşedintele Maia Sandu a denunţat în mai multe rânduri presupuse acţiuni ruse în scopul destabilizării Republicii Moldova.

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat recent o rezoluţie prin care a condamnat invazia militară rusă în Ucraina şi a denunţat atrocităţi atribuite armatei ruse. Însă Administraţia Rusiei a recomandat Republicii Moldova să evite "retorica antirusă" şi a denunţat "informaţiile false" privind presupuse planuri de a destabiliza situaţia, cerând Chişinăului să coopereze, inclusiv în problema transnistreană.

În schimb, Administraţia Statelor Unite a acuzat Rusia că încearcă destabilizarea Republicii Moldova, anunţând că va oferi susţinere acestei ţări prin transmiterea de informaţii şi prin asistenţă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emmanuel macron republica moldova