x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan a depus plângere împotriva principalului partid de opoziţie pentru insultă

Erdogan a depus plângere împotriva principalului partid de opoziţie pentru insultă

08 Noi 2016   •   21:40
Erdogan a depus plângere împotriva principalului partid de opoziţie pentru insultă

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a depus marţi o plângere împotriva principalului partid de opoziţie CHP pe care l-a acuzat de insultă după ce formaţiunea politică a denunţat 'o lovitură de stat autoritară' împotriva mass-media şi a opoziţiei, relatează AFP. 

Plângerea a fost depusă de avocatul său împotriva tuturor membrilor Partidului Republican al Poporului (CHP, social-democrat), între care şi liderul partidului, Kemal Kilicdaroglu, a precizat sursa citată. 

Parchetul trebuie acum să decidă dacă va deschide sau nu o anchetă. 

'Turcia traversează o lovitură de stat autoritară organizată de palatul prezidenţial' după puciul eşuat din 15 iulie, a declarat luni CHP după o reuniune a partidului prezidată de Kemal Kilicdaroglu. 

'Situaţia politică actuală reprezintă o ameninţare gravă la adresa libertăţii poporului nostru şi a viitorului ţării noastre', a adăugat el.

Kemal Kilicdaroglu i-a luat la început apărarea lui Erdogan după lovitura de stat eşuată. Preşedintele turc şi-a retras apoi plângerile depuse împotriva liderului CHP care l-a numit 'dictator fără valoare'. 

Mii de turci, simpli cetăţeni, jurnalişti şi chiar o fostă Miss Turcia, au fost urmăriţi în justiţie în ultimii ani pentru presupuse insulte la adresa preşedintelui Erdogan, însă majoritatea plângerilor au fost clasate. AGERPRES

×