x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan, despre anularea alegerilor din Istanbul: Este cea mai bună decizie!

Erdogan, despre anularea alegerilor din Istanbul: Este cea mai bună decizie!

07 Mai 2019   •   12:54
Erdogan, despre anularea alegerilor din Istanbul: Este cea mai bună decizie!

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a salutat luni controversata anulare a alegerilor locale din Istanbul câştigate de opoziţie, spunând că este "cea mai bună decizie", relatează AFP.
"Considerăm că această decizie a fost cea mai bună pentru a ne întări hotărârea de a ne rezolva problemele în cadrul democraţiei şi al Dreptului şi pentru a lăsa voinţa poporului să arbitreze", a declarat Erdogan într-un discurs susţinut în faţa deputaţilor partidului său.
Declaraţia sa vine la o zi după decizia Înaltei Comisii Electorale (YSK) de a anula alegerile locale de la Istanbul, câştigate la 31 martie de candidatul comun al mai mult partide de opoziţie, Ekrem Imamoglu.
Decizia YSK, criticată puternic de opoziţie, care o consideră un "puci împotriva votului", a fost luată după ce preşedintele Erdogan şi partidul său islamo-conservator AKP au denunţat "nereguli masive" la scrutin.
Locuitorii Istanbulului sunt chemaţi din nou la urne pentru a-şi alege primarul la 23 iunie.
Erdogan, care a reacţionat marţi pentru prima dată în public la decizia YSK, a respins criticile opoziţiei.
"Elementele pe care le-am furnizat noi sunt extrem de solide (...) şi nu pot fi respinse", a afirmat el, făcând referire la numeroasele sesizări depuse de AKP la YSK în ultimele săptămâni.
"Credem sincer că alegerile au fost marcate de abuzuri comise în mod organizat", a adăugat el, vorbind despre "o uzurpare a voinţei populare".
În opinia lui Erdogan, anularea scrutinului va permite "anularea îndoielilor privind alegerile de la Istanbul" şi "întărirea democraţiei noastre". 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Recep Tayyip Erdogan istanbul