x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan susţine că raidul aerian turc din Irak nu a vizat o clinică, ci un adăpost al PKK

Erdogan susţine că raidul aerian turc din Irak nu a vizat o clinică, ci un adăpost al PKK

23 Aug 2021   •   08:55
Erdogan susţine că raidul aerian turc din Irak nu a vizat o clinică, ci un adăpost al PKK

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dezminţit sâmbătă seară că ţinta raidului turc care s-a soldat marţi cu opt morţi în nord-estul Irakului a fost o clinică, afirmând că a fost vorba despre o bază a Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK), relatează AFP.El a mai spus că încercuirea PKK determină organizaţia să adopte "acest gen de minciuni" şi că Turcia acţionează cu o "o mare sensibilitate" atunci când desfăşoară astfel de operaţiuni.

Raidul aerian efectuat marţi de Turcia asupra unei clinici din Sinjar, în nord-vestul Irakului, unde era tratat un membru PKK, s-a soldat cu opt morţi. Potrivit autorităţilor locale, patru angajaţi ai clinicii şi patru combatanţi au fost ucişi.

Combatanţii făceau parte din brigada a 80-a a coaliţiei lui Hashd al-Shaabi, apropiată de PKK şi formată din membrii ai minorităţii yazidi, persecutată de gruparea Statul Islamic din 2014.

Forţele turce desfăşoară frecvent operaţiuni împotriva bazelor PKK din nordul Irakului.

PKK, o organizaţia calificată drept "teroristă" de Ankara şi aliaţii săi occidentali, este angajată într-o luptă de gherilă dură pe teritoriul turc din 1984, un conflict care s-a soldat cu peste 40.000 de morţi.

×
Subiecte în articol: Recep Tayyip Erdogan