x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Eşec la summitul de la Bruxelles. Liderii europeni nu au reuşit să decidă cine va prelua funcţiile cheie în UE

Eşec la summitul de la Bruxelles. Liderii europeni nu au reuşit să decidă cine va prelua funcţiile cheie în UE

17 Iul 2014   •   08:15
Eşec la summitul de la Bruxelles. Liderii europeni nu au reuşit să decidă cine va prelua funcţiile cheie în UE
Sursa foto: JULIEN WARNAND/EPA

Liderii europeni nu au ajuns în cursul nopţii trecute la nicio înţelegere cu privire la nominalizările în posturile de conducere ale UE, au declarat surse europene citate de AFP. O altă sursă diplomatică a confirmat eşecul reuniunii care îi obligă pe şefii de stat şi de guvern să se întâlnească din nou, la sfârşitul lunii august, probabil pe 30.

Summitul "s-a încheiat fără vreun acord" legat de numele viitorului şef al diplomaţiei UE şi cel al preşedintelui Consiliului European.

Pe lângă negocierea celor două posturi, s-au purtat discuţii şi în privinţa repartizării posturilor de comisari în viitorul cabinet al președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Aflat la summitul informal al UE de la Bruxelles, Traian Băsescu s-a întâlnit cu preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Cei doi înalți oficiali au discutat despre propunerea de candidat şi portofoliu pe care România o va avansa pentru viitoarea Comisie Europeană. Tot la Bruxelles, Traian Băsescu s-a întâlnit cu Angela Merkel, la Summitul Partidului Popular European. 

×