x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Est-europencele sperie turiştii din Paris

Est-europencele sperie turiştii din Paris

28 Aug 2009   •   00:00

Fete venite din Europa de Est, care se organizează în bande şi fură din buzunare şi din genţi, în metrou, în Paris, au devenit un adevărat coşmar al serviciilor de Poliţie, relatează Le Figaro.

Publicaţia descrie modul în care acţionează acestea.
Metroul a ajuns în staţia Richelieu-Drouot. Trei adolescente bine îmbrăcate presează dintr-o dată o turistă de geamuri. Una dintre ele îi dă un picior. Turista se întoarce, iar între timp, alte două fete îi golesc geanta. Când aud soneria care anunţă că uşile metroului se închid, ele sar pe peron fără să bage în seamă strigătele călătorilor, care şi-au dat seama de ce s-a întâmplat.

În această vară, sute de persoane au căzut victimele acestor bande de hoţi în Paris, cazul ajungând şi la şeful Poliţiei din Paris, Michel Gaudin.
"Aceste fete sunt un adevărat coşmar", a explicat un agent. "Am numărat peste 100, venite din tabere de români şi sârbi care au prins rădăcini în Seine-Saint-Denis", a adăugat acesta.
Ele acţionează pe liniile turistice ale metroului, mai ales în metrourile de pe liniile de la 1 la 4, iar Poliţia nu le poate aresta.

"Dificultatea este că ele sunt minore şi se opun oricăror forme de procedură de identificare odată aduse în secţiile de Poliţie", arată un poliţist francez. "Înainte, în materie de furturi, eram confruntaţi cu adulţi între 30 şi 40 de ani, profesionişti care se lăsau greu prinşi, însă nu opuneau rezistenţă odată reţinuţi", a explicat un alt poliţist.

Însă situaţia s-a schimbat. Delincvenţii muşcă şi zgârie agenţii de Poliţie. Coordonate de o reţea care le-a format, aproape toate pretind că se numesc Amidovic şi că nu au mai mult de 12-14 ani, ştiind că începând cu 13 ani, ele pot fi reţinute şi că, dacă au 16 ani, legea e şi mai dură. Îşi ascund faţa ca să nu fie fotografiate şi refuză să li se ia amprente.

"Ele se zbat pentru a scăpa de examenul radiologic al oaselor, care le-ar putea arăta vârsta. Nu putem să riscăm să le rupem mâinile pentru a le linişti", a spus un poliţist, care şi-a adus aminte de o intervenţie în care exista acest risc.

Pentru că nu pot fi identificate, procurorii sunt constrânşi să le pună în libertate.
În anturajul şefului Poliţiei din Paris se estimează că o acţiune judiciară pe plan internaţional este indispensabilă. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe