x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Esticii, teroristi sau infractori

Esticii, teroristi sau infractori

03 Apr 2004   •   00:00

Oricine e dispus sa plateasca aproape 2.000 de euro pentru documente false, se poate deplasa fara oprelisti pe teritoriul Uniunii Europene. Cel putin aceasta este concluzia la care a ajuns un reporter al tabloidului britanic The Sun, care a cumparat din Varsovia acte de identitate false.

PIATA-CONSULAT. Ziaristul a obtinut un pont din lumea interlopa si a incheiat „tranzactia" in Piata Rozyckiego din centrul orasului. Pentru pasaportul polonez cu nume fals, ziaristul a scos din buzunar, dupa negocieri, 1.201 de euro. Ar fi putut cumpara un pasaport austriac, dar era mult mai scump. Cartea de identitate, cu fotografia si numele autentice si adresa falsa in Varsovia, nu a depasit 495 de euro. Ziaristul a primit asigurari ca actele sunt „falsuri perfecte". „Piata Rozyckiego este un fel de consulat. Iti poti procura de aici pasapoarte, carti de identitate, permise auto si diplome", a declarat un localnic.

The Sun aminteste ca, la 1 mai, Polonia este una dintre cele zece state ce vor adera la UE. Tabloidul trage un semnal de alarma si constata: „Actele de identitate false pot fi folosite de imigrantii ilegali, care provin din tarile nemembre UE, de teroristi sau de infractori notorii".
Anca Aldea

Imigrantii isi sterg amprentele

Sute de solicitanti de azil din Suedia se mutileaza pentru a nu mai fi identificati de serviciile de imigratie europene, au anuntat surse oficiale citate de agentia AFP. Potrivit oficialilor intre 400 si 500 de solicitanti de azil isi sterg voluntar amprentele pentru a se deplasa liber in UE.

×
Subiecte în articol: externe