x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Eurobarometru: Care este noua îngrijorare a europenilor

Eurobarometru: Care este noua îngrijorare a europenilor

29 Iul 2016   •   19:43
Eurobarometru: Care este noua îngrijorare a europenilor
Sursa foto: Quinn Dombrowski

Europenii se tem cel mai mult de imigraţie şi terorism, iar situaţia economiei vine abia a treia în lista preocupărilor, relevă un sondaj (Eurobarometru) publicat vineri, relatează agenţia DPA.

Uniunea Europeană este pusă la încercare politic şi economic de sosirea masivă a migranţilor proveniţi mai ales din Orientul Mijlociu şi Africa.

Imigraţia a depăşit pentru prima dată economia în preocupările europenilor într-un sondaj efectuat la nivelul UE în luna mai 2015.

Sondajul publicat vineri relevă că 58% dintre cei intervievaţi au avut o reacţie negativă faţă de imigraţia provenită din afara Uniunii Europene, procent cu 10% mai mare comparativ cu cel înregistrat cu şase luni în urmă. În schimb, tot 58% dintre respondenţi au manifestat o opinie favorabilă faţă de imigraţia între statele blocului comunitar.

De terorism se tem cel mai mult 39% dintre europenii intervievaţi, în sondajul precedent acest procent fiind de 25%, creşterea substanţială producându-se pe fondul recentelor atacuri teroriste.

O posibilă evoluţie negativă a economiei este preocuparea principală a mai puţin de 20% dintre persoanele chestionate.

Solicitaţi să aprecieze pe ansamblu viitorul Uniunii Europene, 50% dintre participanţii la Eurobarometru s-au declarat optimişti şi 44% pesimişti.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: migratie terorism temerile europenilor