x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Euroscepticii castiga teren ''capturand '' Presedintia Poloniei COMENTARII DUPA VICTORIA LUI DUDA

Euroscepticii castiga teren ''capturand '' Presedintia Poloniei COMENTARII DUPA VICTORIA LUI DUDA

de Dan Constantin    |    25 Mai 2015   •   07:49
Euroscepticii castiga teren ''capturand '' Presedintia Poloniei COMENTARII DUPA VICTORIA LUI DUDA
Sursa foto: Lukas Plewnia

Primele reactii ale presei europene dupa anuntarea victoriei lui Andrzej Duda la alegerile prezidentiale din Polonia denota ingrijorare fata de schimbarile care pot avea loc in orientarea politicii acestei tari.Opiniile au fost preluate de editia electronica a publicatiei Gazetta Wyborcza.
Canalul public german ARD noteaza VICTORIA ULTRACATOLICULUI Duda care l-a invins pe presedintele in exercitiu in pofida situatiei economice a tarii, a depasirii crizei.Multi polonezi , nemultumiti de guvernare, l-au asimilat pe Komorowski cu echipa executiva, comenteaza reporterii ARD

Der Spiegel apreciaza ca dupa victoria lui Duda cresc sansele ca Jaroslaw Kaczynski sa devina prim ministru la alegerile parlamentare din toamna.

Die Welt mentioneaza diferentele de opinie cu Germania pe care noul presedinte polonez le-a aratat in campania electorala. Ziarul german mentioneaza ca alegerile prezidentiale au adus SUCCESUL DREPTEI NATIONAL CONSERVATOARE care va conduce la ACCENTUAREA INTERESELOR NATIONALE in politica europeana.

BBC noteaza ca schimbarea in politica poloneza se manifesta pe scena europeana ca un AVANS AL EUROSCEPTICILOR.
Comentariile presei europene reiau pozitiile lui Duda care a promis reducerea varstei de pensionare,conversia creditelor in franci elvetieni,o cooperare militara mai stransa cu Statele Unite.

In timpul campaniei electorale Andrzej Duda, fosta vedeta rock, l-a atacat pe Presedintele Consiliului European Donald Tusk, fost premier al Poloniei, pentru neglijarea intereselor nationale in favoarea companiilor europene.

Duda este nemultumit si de un contract de 3 miliarde euro in negociere cu Airbus pentru dotarea cu 72 de elicoptere militare. 

×
Subiecte în articol: Andrzej Duda