x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Planuri de evacuare a oficialilor ruși din Zaporojie. Putin ar fi retras trupe în timpul nopții!

Planuri de evacuare a oficialilor ruși din Zaporojie. Putin ar fi retras trupe în timpul nopții!

de Redacția Jurnalul    |    02 Dec 2022   •   11:15
Planuri de evacuare a oficialilor ruși din Zaporojie. Putin ar fi retras trupe în timpul nopții!

Mișcările Rusiei în jurul Zaporojiei, în sud-estul Ucrainei, ar putea sugera că Moscova nu poate apăra zonele critice, a declarat un analist american. Institutul pentru Studiul Războiului (ISR) vorbește despre posibila retragere a forțelor rusești din regiune, informează Sky News, citat de Mediafax.

În cursul nopții de joi spre vineri, s-a raportat că Vladimir Putin a retras trupele din mai multe orașe din regiunea Zaporojie, cu planuri de evacuare a oficialilor ruși instalați.

ISR a declarat că acest lucru ar putea indica „faptul că forțele rusești nu pot apăra zonele critice pe fondul intensificării loviturilor ucrainene” și că Statul Major General ucrainean a raportat la 1 decembrie că forțele rusești au retras sau sunt în prezent în curs de retragere a personalului din Polohy, Myhailivka și Inzhenerne din Zaporojie”.

„Statul Major General ucrainean a raportat, de asemenea, că oficialii de ocupație ruși din Burchak efectuează un recensământ în vederea pregătirii viitoarelor măsuri de evacuare”. Acest lucru a urmat după presupusele lovituri ucrainene asupra trupelor rusești din Myrne, Tokmak, Inzhenerne, Polohy, Yasne și Kinsky Rozdory din regiunea Zaporojie.

Potrivit ISR, „este posibil ca forțele rusești să retragă personalul de pe poziții mai apropiate de linia frontului în regiunea Zaporojie pentru a reduce impactul loviturilor ucrainene din ce în ce mai intense asupra concentrărilor de forță de muncă și echipamente rusești.”

ISR a adăugat că retragerea din această „poziție critică” ar putea indica faptul că „forțele rusești nu pot apăra întreaga linie de front din regiunea Zaporojie și stabilesc priorități cu privire la locul unde să își concentreze forțele”.

Cu toate acestea, ISR a afirmat că este „la fel de probabil” ca Moscova să își „reorienteze” gruparea din regiune și „ar putea muta diferit personal înapoi în aceste așezări”.

 

×
Subiecte în articol: vladimir putin Zaporojie