x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Evacuarea civililor din Mariupol, amânată din cauza încălcărilor încetării focului. Rușii, acuzați că nu au oprit atacurile

Evacuarea civililor din Mariupol, amânată din cauza încălcărilor încetării focului. Rușii, acuzați că nu au oprit atacurile

05 Mar 2022   •   13:08
Evacuarea civililor din Mariupol, amânată din cauza încălcărilor încetării focului.  Rușii, acuzați că nu au oprit atacurile
Sursa foto: Agerpres

Evacuarea civililor din Mariupol a fost amânată, potrivit autorităților locale, citate de BBC. Rușii sunt acuzați că nu respectă încetarea temporară a focului.

UPDATE Viceprimarul din Mariupol, Serhiy Orlov, a spus pentru BBC că orașul este încă sub bombardament și că există, de asemenea, rapoarte potrivit cărora luptele sunt în curs de desfășurare aproape de capătul traseului de evacuare.

„Rușii continuă să ne bombardeze și să folosească artileria. Este o nebunie”, a spus Serhiy Orlov.

„Nu există încetare a focului în Mariupol și nu există încetare a focului pe tot traseul. Civilii noștri sunt gata de avacuare, dar nu pot scăpa sub bombardament”, a adăugat acesta.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că sâmbătă se vor deschide coridoarele umanitare din orașele Mariupol și Volnovakha. Un „regim de liniște” va fi implementat pentru ca populația civilă să părăsească orașele, a precizat Ministerul Apărării.

Stire initiala Încetarea focului în orașul Mariupol din Ucraina va dura 7 ore, iar evacuarea civililor se va face cu autobuze, au anunțat autoritățile locale.

Potrivit BBC, care citează autoritățile din Mariupol, încetarea focului va dura 7 ore, între orele locale 9.00 și 16.00, iar evacuarea civililor va începe la ora locală 11.00.

Traseul coridorului umanitar este de la Mariupol la Zaporizhzhia, un oraș situat în vestul țării.

Autobuzele vor pleca din trei locații din oraș, iar pe traseul stabilit va putea circula și transportul privat.

Autorităților le-au cerut șoferilor să folosească la maximum tot spațiul pe care îl au în vehicule.

Deplasarea în afara traseului stabilit este strict interzisă.

×