x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Exercițiu: SUA şi Coreea de Sud răspund testelor nord-coreene și lansează opt rachete balistice

Exercițiu: SUA şi Coreea de Sud răspund testelor nord-coreene și lansează opt rachete balistice

06 Iun 2022   •   10:20
Exercițiu: SUA şi Coreea de Sud răspund testelor nord-coreene și lansează opt rachete balistice

Oficialii din Coreea de Sud au detectat duminică un nou exerciţiu militar nord-coreean, în care au fost lansate opt rachete cu rază scurtă de acţiune în 35 de minute din cel puţin patru locaţii diferite.

Alertaţi de numărul record de lansări pe care Coreea de Nord l-a efectuat într-o singură zi, armata sud-coreeană s-a mobilizat alături de aliaţii americani şi au lansat ca răspuns alte opt rachete.

Şefii de stat major din Coreea de Sud au declarat că exerciţiul comun al aliaţilor a fost real şi lansările au durat 10 minute. Oficialii au precizat că exerciţiul a avut ca scop demonstrarea capacităţii de răspuns rapid şi precis la eventuale atacuri din partea armatei nord-coreene.

A fost cea de-a 18-a rundă de teste cu rachete pentru Coreea de Nord numai în 2022, o serie care a inclus primele lansări cu rachete balistice intercontinentale ale ţării în aproape cinci ani, relatează Associated Press.

Coreea de Nord a condamnat exerciţiile militare comune ale aliaţilor pe care le-a catalogat drept repetiţii de invazie. În 2016 şi 2017, Phenianul a contracarat cu propriile exerciţii cu rachete, inclusiv lansări cu rază scurtă de acţiune, care simulau atacuri nucleare asupra porturilor sud-coreene şi a instalaţiilor militare americane din Japonia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de sud