x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Experţii ONU în domeniul climei s-au făcut de râs

Experţii ONU în domeniul climei s-au făcut de râs

31 Ian 2010   •   00:00

Grupul Interguvernamental de Experţi privind Evoluţia Climei (GIEC) şi-a bazat concluziile unui raport asupra topirii gheţurilor din mai multe lanţuri muntoase din lume pe lucrarea unui student şi pe un articol dintr-o revistă de alpinism, a relatat publicaţia Sunday Telegraph, citată de AFP.



Informaţia ar putea pune acest grup de experţi ai ONU din nou într-o situaţie jenantă, în contextul în care GIEC a fost deja obligat să recunoască în ianuarie că o previziune pe care o făcuse cu privire la topirea până în 2035 a gheţarilor din munţii Himalaya era "slab fondată".

Într-un raport publicat recent, GIEC afirmă că restrângerea gheţarilor din munţii Anzi, Alpi şi a celor din Africa este legată de schimbările climatice. Dar potrivit Sunday Telegraph, care a verificat natura unora dintre sursele citate, constatările au reieşit cu precădere dintr-un articol apărut într-o revistă de alpinism şi bazat pe cercetările parţiale realizate în timpul escaladării unor vârfuri muntoase. O altă sursă citată este lucrarea unui student la masterat în Geografie la Universitatea din Berna (Elveţia) şi care cita interviuri cu mai mulţi ghizi montani din Alpi. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe