x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozia din centrul Moscovei a fost provocată de o grenadă

Explozia din centrul Moscovei a fost provocată de o grenadă

08 Dec 2015   •   17:30
Explozia din centrul Moscovei a fost provocată de o grenadă

Explozia de luni seara dintr-o staţie de autobuz din Moscova, care a provocat rănirea uşoară a cinci persoane, a fost provocată de o grenadă, a informat marţi poliţia moscovită, informează AFP.

'Experţii poliţiei din Moscova au stabilit că a fost vorba despre o grenadă F1', o grenadă defensivă, a declarat Alexei Shapkin, de la serviciul de presă al poliţiei din Moscova.

Iniţial, autorităţile s-au referit la un dispozitiv artizanal comparabil cu o petardă de mari dimensiuni utilizată, de exemplu, pentru antrenamente militare şi care ar fi fost aruncată de necunoscuţi dintr-o maşină în mers sau dintr-un bloc de locuinţe din apropiere.

În total au fost rănite cinci persoane. Trei au fost spitalizate luni seara, a patra a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi cea de-a cincea a fost internată marţi dimineaţă.

'Trei persoane sunt în continuare în spital şi starea lor este stabilă', a informat o sursă oficială.

Persoana care a aruncat grenada a fost filmată de camerele de supraveghere, a declarat marţi o sursă din cadrul poliţiei pentru agenţia de presă Interfax, fără a oferi alte detalii.

Geamurile staţiei de autobuz unde s-a produs explozia au fost sparte, iar mai multe maşini de poliţie, pompieri, precum şi o ambulanţă s-au deplasat la faţa locului, a informat un corespondent al agenţiei France Presse.

Poliţia a deschis o anchetă pentru acte de vandalism şi nu ia în calcul ipoteza unui atentat sau a unui 'act terorist'.

Sursa - Agerpres

×