x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozie la o uzină chimică în nord-estul Spaniei, soldată cu mai multe victime

Explozie la o uzină chimică în nord-estul Spaniei, soldată cu mai multe victime

14 Ian 2020   •   21:46
Explozie la o uzină chimică în nord-estul Spaniei, soldată cu mai multe victime

UPDATE

O persoană a murit şi mai multe au fost rănite într-o explozie produsă marţi seara la o uzină chimică din La Canonja, provincia Tarragona, din nord-estul Spaniei, provocând un incendiu imens, transmite EFE.

Deflagraţia a putut fi văzută de locuitorii oraşelor din apropiere şi chiar a provocat zguduiri ale ferestrelor unor clădiri. Flăcările şi coloana de fum negru sunt vizibile de la mai mulţi kilometri. Autorităţile au activat faza de alertă a unui plan de urgenţă chimic şi medical.

Pompierii acţionează pentru stingerea incendiului, în timp ce traficul rutier a fost restricţionat în zonă, iar traficul feroviar a fost întrerupt pe mai multe secţiuni.

Uzina aparţine companiei Industrias Químicas del Óxido de Etileno (IQOXE), singura industrie din Spania care prelucrează oxid de etilenă, o substanţă folosită pentru fabricarea polimerilor, având capacitatea de a produce 140.000 tone pe an.

ȘTIRE INIȚIALĂ

O persoană a murit şi mai multe au fost rănite într-o explozie la o uzină chimică în oraşul Tarragona din nord-estul Spaniei, provocând un incendiu imens, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Corpul Pompierilor din Catalonia a declarat că avut cel puţin patru persoane au fost rănite în explozia care a avut loc înainte de ora locală 19:00 (18:00 GMT).

Autorităţile din regiunea Cataloniei au avertizat marţi seara locuitorii să rămână în locuinţe şi să ţină ferestrele şi uşile închise ca măsură de precauţie pentru a se proteja de fum, adăugând totuşi că ''nu există nicio dovadă privind existenţa unui nor toxic", relatează Reuters.

Nu a fost clar imediat ce anume a provocat explozia, dar agenţia de apărare civilă a invocat drept cauză cel mai probabil un accident chimic. AGERPRES

×