x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozii la Ministerul Securităţii din Tiraspol, capitala regiunii separatiste Transnistria

Explozii la Ministerul Securităţii din Tiraspol, capitala regiunii separatiste Transnistria

25 Apr 2022   •   19:59
Explozii la Ministerul Securităţii din Tiraspol, capitala regiunii separatiste Transnistria

Mai multe explozii au avut loc la Ministerul Securităţii de Stat din Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldoveneşti Transnistria, a anunţat postul de televiziune TSV.

Update Biroul politici de reintegrare își exprimă îngrijorarea în legătură cu care s-a produs luni seara în orașul Tiraspol. Potrivit Biroului, obiectivul urmărit de incidentul de astăzi „ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale”.

„Biroul Politici de Reintegrare își exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs astăzi în orașul Tiraspol. Potrivit informației disponibile, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare nu există victime sau persoane rănite.

Obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale. În acest context, Biroul politici de reintegrare cheamă la păstrarea calmului și împreună cu instituțiile naționale competente monitorizează evoluțiile cazului menționat”, se arată în comentariul Biroului politici de reintegrare.

Stire initiala Mai multe explozii au avut loc la Ministerul Securităţii de Stat din Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldoveneşti Transnistria, a anunţat postul de televiziune TSV. Postul a arătat ferestrele şi uşile clădirii aruncate în aer. La faţa locului au fost prezentate echipaje de pompieri, scrie Reuters.

Oficiali de la ministerul de interne al regiunii separatiste au declarat că asupra clădirii s-a tras de către atacatori necunoscuţi cu lansatoare de grenade, a precizat TSV. Într-o imagine ar fi un lansator de grenade abandonat la faţa locului.

Încă nu există informații privind victimele.

(sursa: Mediafax)

 

×