x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Exporturile de flori ale Olandei s-au redus drastic din cauza pandemiei

Exporturile de flori ale Olandei s-au redus drastic din cauza pandemiei

26 Iun 2020   •   11:26
Exporturile de flori ale Olandei s-au redus drastic din cauza pandemiei

Pandemia de coronavirus a redus drastic exporturile de flori ale Olandei, a anunţat Oficiul de Statistică din această țară, citat de DPA.

Exporturile de flori tăiate s-au redus cu 35% în luna aprilie, faţă de perioada similară din 2019, în timp ce exporturile de bulbi de flori au înregistrat un declin de 18%.

Însă exporturile olandeze de fructe şi legume, o altă sursă importantă de venituri, s-au menţinut la un nivel ridicat, în pofida pandemiei.

În timp ce exporturile de legume au scăzut cu doar 1%, cele de fructe au crescut cu 2% în luna aprilie, faţă de perioada similară din 2019.

Oficialii de la Royal FloraHolland, cea mai mare firmă de licitaţii cu flori din lume, au anunţat că se aşteaptă la pierderi masive în acest an.

35% din exporturile mondiale de flori şi plante, în valoare de 6,2 miliarde de euro pe an, treceau în mod normal prin Olanda, provenind mai ales de la horticultorii olandezi, dar şi de la cei din Africa şi America Latină.

Mai mulţi cultivatori de lalele din Olanda au început să ia măsuri pentru a scăpa de stocurile excedentare, organizând vânzări de tip drive-by la preţuri reduse sau trimițând flori la spitale pentru a-i încuraja pe pacienţi şi lucrătorii din sectorul medical. Însă acestea sunt soluţii locale şi 85% din florile olandeze, în special lalele, sunt exportate.

Organizaţia Angajatorilor din Agricultură şi Horticultură din Olanda (LTO) estima recent că pagubele pentru întregul sector agricol al ţării se vor ridica la cinci miliarde de euro şi i-a sfătuit pe fermieri, inclusiv cultivatorii de flori, să păstreze chitanţele şi să filmeze atunci când recoltele lor ajung la gunoi. 

×
Subiecte în articol: olanda flori export pandemie lalele