x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/INDO - 11 iunie 2004

EXTERNE/INDO - 11 iunie 2004

11 Iun 2004   •   00:00
ANDROPOV ARE STATUIE. In nordul Rusiei, in orasul Petrozavotk, edilii au construit o statuie gigant a fostului sef KGB, Iuri Andropov. Oamenii s-au obisnuit cu ideea ca orasele si satele lor sa gazduiasca cate o statuie a lui Lenin, liderul revolutiei ruse, dar ridicarea noului monument a starnit controverse. Locuitorii din Petrozavotk nu se pot obsinui cu ideea ca omul care a condus KGB vreme de 15 ani sa le bantuie viata acum, la mai bine de doua decenii de la moartea sa. (Anca Aldea)

PENTAGONUL ARUNCA BANI PE GEAM. Din 1996 pana in prezent, Pentagonul a aruncat pe fereastra 100 de milioane de dolari. Banii au fost cheltuiti pe bilete de avion, care nu au mai fost niciodate folosite si nici returnate companiilor aeriene emitente, se arata intr-un raport. Documentul pune intr-o lumina proasta Pentagonul, mai ales in contextul actual in care fiecare dolar ar trebui sa fie investit in trupele americane din Irak, sunt de parere specilistii de la Washington. (Anca Aldea)

TANDEM HODORKOVSKI - KASIANOV. Fostul presedinte al grupului Iukos, Mihail Hodorkovski, si fostul prim-ministru al Rusiei, Mihail Kasianov, ar putea deveni noii lideri ai dreptei politice, estimeaza publicatia Izvestia, citata de agentia Rusia la zi. Cum procesul fostului Hodorkovski intra in faza finala, iar Hodorkovski ar putea fi eliberat peste cateva luni, varianta asocierii omului de afaceri cu Kasianov este, in opinia analistilor rusi, foarte probabila. (Lavinia Tudoran)

×
Subiecte în articol: externe