x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei - 29 mai 2004

EXTERNE/Stirile zilei - 29 mai 2004

29 Mai 2004   •   00:00

Rachete pentru Cecenia

Tiraspolul a vandut Ceceniei trei rachete antiaeriene. Cotidianul Jurnal de Chisinau publica marturiile incendiare ale unor militari angajati pe baza de contract in fortele paramilitare transnistrene. Acestia declara ca cele trei sisteme au disparut din depozitele de armament de la Tiraspol in urma cu cateva zile si, cel mai probabil, ele au fost vandute rebelilor ceceni, la un pret derizoriu, cu putin peste 150.000 de dolari. Unii sustin ca afacerea a fost controlata de sefii din Ministerul transnistrean al Apararii, constienti ca aeroportul din Tiraspol nu intra in "zona de securitate", unde se afla castile albastre sau observatorii straini. (Anca Aldea)

Armata a ucis sase oameni

Cel putin sase persoane au fost ucise si alte 57 ranite, joi dupa-amiaza, in sudul capitale libiene, Beirut. O demonstratie a sindicatelor impotriva politicii economice a Guvernului a degenerat in confruntari violente cu fortele de ordine, transmite AFP. Armata a deschis focul dupa ce sute de protestatari au aruncat cu pietre si au incendiat Ministerul Muncii. Cinci oameni au murit pe loc si 12 au suferit rani grave, au anuntat autoritatile locale. Ieri-dimineata, Armata a ocupat aeroportul si marile artere de circulatie din oras. (Anca Aldea)

Ben Laden nu mai e seful Al-Qaeda

Ossama ben Laden, inamicul numarul 1 al Statelor Unite, a predat sefia retelei Al-Qaeda unuia dintre apropiatii sai, Ayman al-Zawahiri. Informatiile au fost facute publice de expertii pakistanezi, care participa, alaturi de Armata si de luptatorii tribali, la cautarea lui Ben Laden in zona granitei cu Afganistanul. Peste Ocean, presa de la Washington sustine ca Zawahiri, fostul numarul 2 al Al-Qaeda, este ajutat de iordanianul Abu Musab al-Zarqawi, care opereaza in Irak. Expertii pakistanezi sustin ca atat Ben Laden, cat si Al-Zawahiri nu au parasit regiunea din jurul frontierei cu Afganistanul. (Anca Aldea)

Intervievat inainte de decapitare

Regizorul filmului "Fahrenheit 9/11" Michael Moore, care a reusit sa zgaltaie familia Bush cu acidele lui critice despre proasta gestionare a razboiului din Irak, a declarat ca a inregistrat, ca parte din documentare, un interviu subtitrat cu Nicholas Berg, civilul american decapitat in Irak de insurgentii irakieni. "Nu l-am folosit la turnarea filmului si nu-l vom face public", a declarat Moore, precizand doar ca interviul dureaza circa 20 de minute. Regizorul a refuzat sa ofere alte detalii. La fel si familia lui Berg. (Anca Aldea)
×
Subiecte în articol: externe