x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei

EXTERNE - Stirile zilei

03 Apr 2004   •   00:00

Casa Alba stia ce planuiesc teroristii

Un fost traducator al FBI a oferit comisiei care se ocupa cu anchetarea atentatelor de la 11 septembrie 2001 dovezi ca oficialii americani stiau ca al-Qaeda planuieste un atac cu avioane impotriva SUA cu cel putin cateva luni inainte ca acestea sa aiba loc. „Este vorba despre data si metoda ce urmau sa fie folosite pentru atentate si despre oamenii care erau pregatiti sa actioneze si cei care au ordonat atacurile teroriste", a spus Sibel Edmonds. Ea a mai dezvaluit ca administratia Bush a incercat sa o impiedice sa spuna ce stie. (Ana Ilie)

Nou sef la BBC

Michael Grade a fost numit ieri in postul de presedinte al postului public britanic BBC. Numirea vine dupa ce fostul presedinte Gavyn Davies a demisionat, in urma concluziilor raportului cu privire la moartea expertului guvernamental David Kelly. Grade, care conduce studiourile de film Pinewood-Shepperton si este si presedinte al loteriei Camelot, a capatat experienta in presa, ca director de programe al London Weekend Television si al Televiziunii BBC. (Ana Ilie)

Roma, amenintata cu distrugerea

In cadrul unui raid organizat in orasul italian Cremona, politia antiterorista a descoperit, la locuinta unui barbat banuit de apartenenta la o organizatie terorista, un mesaj inregistrat pe caseta video, care ameninta cu „distrugerea Romei". Mesajul ii apartine ºeicului Abu Qatadah Al Falastini, un iordanian membru al-Qaeda, in prezent aflat intr-o inchisoare din Londra si vorbeste despre „ocuparea prin forta si sange, prin distrugerea ºi supunerea populatiei". (Ana Ilie)

Slovenii nu vor moschei

Perspectiva ridicarii unei moschei in capitala Sloveniei, Liubliana, a infierbantat deopotriva spiritele politicienilor si oamenilor de rand, desi cei 50.000 de musulmani sloveni nu au nici un locas de cult. Musulmanii au propus construirea unei moschei in Liubliana, intr-o locatie modesta, marginita de groapa de gunoi a Capitalei. Imediat s-au strans mai mult de 11.000 de semnaturi ale celor care se opun proiectului si s-a stabilit ca luna viitoare sa se organizeze un referendum pe aceasta tema, in asteptarea unei decizii a Curtii Constitutionale. (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe