x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Familiile Obama și Clinton au participat la funeraliile fiului vicepreședintelui Joe Biden

Familiile Obama și Clinton au participat la funeraliile fiului vicepreședintelui Joe Biden

06 Iun 2015   •   20:07
Familiile Obama și Clinton au participat la funeraliile fiului vicepreședintelui Joe Biden

Preşedintele american Barack Obama şi familia sa au participat, alături de numeroase figuri politice importante din SUA, printre care Bill şi Hillary Clinton, la funeraliile fiului vicepreşedintelui Joe Biden, Beau, răpus săptămâna trecută de un cancer la vârsta de 46 de ani, relatează Reuters.

În jur de o mie de persoane au umplut biserica catolică Sf. Anton din Padova din oraşul Wilmington pentru slujba funerară a lui Beau Biden. Vicepreşedintele Joe Biden a intrat împreună cu familia sa în biserică la începutul ceremoniei.

Beau Biden a fost diagnosticat cu cancer cerebral în august 2013. Tratat chirurgical, prin radioterapie şi chimioterapie, cancerul a recidivat în această primăvară.

Decesul lui Beau constituie un nou capitol tragic din viaţa lui Joe Biden, care şi-a pierdut prima soţie şi fiica într-un accident de maşină la scurt timp după ce câştigase un loc în Senat, în 1972. Beau şi fratele său Hunter au fost şi ei răniţi în acel accident, dar au supravieţuit.

Beau Biden, care a fost căsătorit şi avea doi copii, a fost omagiat în ultimele zile pentru viaţa sa exemplară. Acesta a fost procuror general al statului Delaware şi a servit un an în Irak ca membru al Gărzii naţionale din Delaware. Moartea sa a fost reflectată pe larg în presa americană şi a atras un mare val de simpatie faţă de vicepreşedinte.

Preşedintele Obama, a cărui familie este apropiată de a lui Biden, a fost rugat de tatăl celui decedat să rostească un elogiu. Chris Martin, vocalistul trupei Coldplay, s-a oferit să cânte la serviciul funerar, după ce a auzit că Beau Biden era fan al formaţiei sale.

La ceremonie au asistat congresmeni şi mai mulţi membri ai cabinetului Obama, ca şi fostul secretar de stat Hillary Clinton, potenţial rival al lui Joe Biden dacă acesta se va decide să candideze şi el la nominalizarea democrată în cursa pentru Casa Albă. Fosta Primă Doamnă şi actualul vicepreşedinte sunt prieteni, adaugă Reuters. agerpres.ro

×