x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Faraon", operaţiune contra Camorrei

"Faraon", operaţiune contra Camorrei

25 Noi 2009   •   00:00

Justiţia italiană a ordonat confiscarea unor bunuri în valoare de aproximativ 120 de milioane de euro aparţinând mai multor familii din Camorra, mafia napolitană, a anunţat poliţia antimafia (DIA) într-un comunicat citat de AFP.



"Interesele economice ale grupurilor Belforte şi Bidognetti, care au acumulat bunuri de origine ilegală, au fost afectate, iar valoarea lor globală este estimată la aproximativ 120 de milioane de euro, din care peste două milioane în numerar sau în titluri la purtător", se arată în comunicatul DIA.

Pe lista bunurilor confiscate figurează, între altele, 39 de apartamente, 43 de garaje, 17 terenuri, 15 societăţi şi o vilă de 500 de metri pătraţi. Aceasta din urmă, situată într-un parc de 3.500 de metri pătraţi, cu piscină şi vedere la mare, a fost calificată drept "faraonică" de poliţişti, ea dând astfel şi numele operaţiunii: "Faraon".

Printre societăţile ale căror bunuri au fost confiscate figurează "Tamburrino Motors", cea mai importantă firmă de vânzare de motociclete Honda din Campania (regiunea napolitană), unde au fost confiscate 70 de motociclete.

La societatea "Autoccasioni Tamburrino di D'Alessio Luigi" se aflau 50 de maşini de mare putere, care au fost confiscate.

Potrivit ministrului Justiţiei, pe liderii mafioţi îi îngrijorează mai curând confiscarea bunurilor decât arestarea oamenilor lor. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe