x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O bacterie îi mânca trei centimetri de carne pe oră. O trăsătură specială a corpului i-a salvat viaţa

O bacterie îi mânca trei centimetri de carne pe oră. O trăsătură specială a corpului i-a salvat viaţa

14 Aug 2013   •   18:55
O bacterie îi mânca trei centimetri de carne pe oră. O trăsătură specială a corpului i-a salvat viaţa

După o banală operaţie abdominală, Russel Kimble, un britanic de 39 de ani, s-a ales cu o infecţie bacteriană rară - fasceita necrozantă. Practic, pielea, grăsimea şi ţesuturile care îi acopereau muşchii (fascia) au început să fie roase de bacterii care se înmulţeau atât de repede încât bărbatul pierdea câte trei centimetri de ţesut în fiecare oră.

Netratată la timp, fasceita necrozantă omoară 73% dintre persoanele afectate. Chiar şi cu ajutorul tratamentului, o treime din cei infectaţi mor.

Infecţia, în cazul britanicului, s-a dovedit a fi extrem de puternică, familiei acestuia spunându-i-se că bărbatul mai are doar două ore de trăit.

Norocul lui Kimble a fost, însă, o trăsătură specială a corpului său. Grăsimea! Russel Kimble avea 171 de kilograme, când s-a ales cu teribila afecţiune, iar bacteriile care îi mâncau carnea nu au putut distruge suficient de mult ţesut pentru a-l răpune.

În 24 de ore de la instalarea afecţiunii, bacteriile se răspândiseră deja de la abdomen pe toată spinarea, ajungând apoi şi la picioare.

Kimble a stat nouă zile în comă indusă, timp în care medicii l-au operat de 20 de ori pentru a îndepărta ţesutul necrozat. I s-au îndepărtat bucăţi de carne putrezită de pe picioare, de pe spate şi de pe abdomen, primind peste 300 de grefe de piele.

"A trebuit să mi se taie mult ţesut. Faptul că sunt un ins masiv mi-a salvat viaţa", spune Kimble.

Acesta a petrecut şapte săptămâni într-un spital din oraşul Kent, ieşind de acolo cu 31 de kilograme mai slab. Şase kilograme au reprezentat doar carnea mâncată de bacterii şi tăiată de medici. 



Kimble (foto), care şi-a amânat nunta din cauza spitalizării, urmează să se căsătorească în octombrie cu logodnica sa.

×