x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fauci solicită Chinei să facă publice dosarele medicale ale angajaţilor din laboratorul Wuhan

Fauci solicită Chinei să facă publice dosarele medicale ale angajaţilor din laboratorul Wuhan

04 Iun 2021   •   09:20
Fauci solicită Chinei să facă publice dosarele medicale ale angajaţilor din laboratorul Wuhan
Sursa foto: Hepta

Dr. Anthony Fauci solicită Chinei să pună la dispoziţie dosarele angajaţilor din laboratorul Wuhan. Expertul american în boli infecţioase crede că acestea ar putea oferi informaţii vitale despre Covid-19.

„Aş dori să văd fişele medicale ale celor trei persoane despre care se spune că s-au îmbolnăvit în 2019. S-au îmbolnăvit cu adevărat şi, dacă da, cu ce s-au îmbolnăvit?”, afirmă Fauci.

Originea virusului este extrem de contestată, agenţiile de informaţii americane au realizat mai multe rapoarte prin care au încercat să arate că cercetătorii laboratorului de virologie din Wuhan erau grav bolnavi în 2019, cu o lună înainte de raportarea primelor cazuri COVID-19.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă şi oficialii chinezi au respins în mod constant ipoteza scurgerilor accidentale în laborator. Ei au afirmat în repetate rânduri că virusul ar fi putut circula în alte regiuni înainte ca acesta să lovească Wuhan şi ar fi putut chiar să intre în China prin transporturi de alimente congelate importate sau prin comerţul cu animale sălbatice.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Wuhan