x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FBI a ratat indicii în cazul unuia din TERORIŞTII DIN BOSTON din cauza unei greşeli de ortografie! Cine a plănuit atacurile (VIDEO)

FBI a ratat indicii în cazul unuia din TERORIŞTII DIN BOSTON din cauza unei greşeli de ortografie! Cine a plănuit atacurile (VIDEO)

de Veronica Micu    |    23 Apr 2013   •   08:51
FBI a ratat indicii în cazul unuia din TERORIŞTII DIN BOSTON din cauza unei greşeli de ortografie! Cine a plănuit atacurile (VIDEO)

Un senator american susţine că FBI şi serviciile de informaţii ruse ar fi putut rata indicii în lunile precedente atentatului din Boston, mai ales din cauza unei greşeli de scriere a numelui lui Tamerlan Ţarnaev, unul dintre cei doi suspecţi, care a murit la scurt timp după ce a fost rănit de poliţişti.

Lindsey Graham, un republican, a declarat pentru jurnalişti, la Congres, că a vorbit duminică seara cu un director adjunct al poliţiei federale. Acesta i-a spus că autorităţile ruse i-au avertizat pe americani că Tamerlan Ţarnaev "s-a radicalizat" şi că are intenţia să se alăture unor grupuri clandestine.

După ce au anchetat şi interogat prieteni, membri ai familiei, colegi şi cunoştinţe, FBI a cerut ruşilor informaţii suplimentare asupra tânărului, în lipsa unor dovezi incriminatoare. Însă "potrivit FBI, ruşii nu au mai răspuns niciodată", a declarat Lindsey Graham.

Cine a plănuit ATACURILE DIN BOSTON

Suspectul în atacul din Boston Djohar Ţarnaev le-a declarat investigatorilor că fratele său mai mare, Tamerlan, este cel care a plănuit dublul atentat cu bombă şi că în spatele lor nu se află nicio grupare teroristă, a declarat luni o sursă guvernamentală americană, relatează CNN. Djohar Ţarnaev, rănit şi reţinut la un spital în Boston, a declarat că fratele său, care a fost ucis în noaptea de joi spre vineri într-un schimb de focuri cu forţele de ordine, dorea să apere islamul de atacuri, potrivit aceleiaşi surse. Sursa guvernamentală a subliniat că interogatoriile sunt preliminare şi că este necesar ca versiunea prezentată de către Ţarnaev să fie verificată şi urmărită de către investigatori.
 

×