x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Febra" muncitorilor straini - S-a contaminat si Spania

"Febra" muncitorilor straini - S-a contaminat si Spania

de Irina Cristea    |    12 Sep 2006   •   00:00
"Febra" muncitorilor straini - S-a contaminat si Spania

Un lider al partidului aflat la guvernare in Spania a facut referire, in premiera, la saturatia la care ar fi ajuns piata muncii din aceasta tara si la nevoia de a mai pune frana sosirii imigrantilor.

Potrivit AFP, numarul doi din Partidul Socialist, Jos" Blanco (foto), a declarat ca Spania a absorbit doua milioane de imigranti legali in ultimii zece ani si ca limitele pietei muncii se cam opresc aici. "Faptul ca multi straini ajung si raman ilegal in Spania nu trebuie sa duca la regularizare. Trebuie ca la un moment dat sa fixam o limita", a spus Blanco. Mai mult, socialistul a spus ca cei mai multi dintre cei 800.000 de imigranti ilegali despre care se estimeaza ca ar trai in Spania ar trebui expulzati, lansand un discurs inedit in randul stangii spaniole.

SINDICATELE NE VOR. Pe masura ce Spania se alatura dezbaterii privindu-i pe muncitorii straini, lucrurile par sa reintre in matca in Marea Britanie. Secretarul general al Congresului sindicatelor britanice (TUC), Brendan Barber, a declarat pentru Financial Times ca Marea Britanie ar trebui sa isi deschida piata muncii pentru Romania si Bulgaria dupa aderarea celor doua state la UE.

"Nu-i putem opri pe romani si bulgari sa vina in Marea Britanie, asa cum nu putem nici sa ii impiedicam sa lucreze ca liber profesionisti", a adaugat secretarul general al Congresului sindicatelor britanice.

×
Subiecte în articol: externe Spania