x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ATENȚIE! Efect BREXIT. Gravidele, paşaportul înainte să nască în Marea Britanie

ATENȚIE! Efect BREXIT. Gravidele, paşaportul înainte să nască în Marea Britanie

13 Oct 2016   •   21:00
ATENȚIE! Efect BREXIT. Gravidele, paşaportul înainte să nască în Marea Britanie
Sursa foto: wikipedia.org

Un spital din Londra propune măsuri drastice după ce a descoperit aşa numiţii „turişti ai sănătăţii” şi vor să implementeze o cerere prin care femeile însărcinate trebuie să arate paşapoartele înainte de a naşte. Conducerea Spitalului St George din Marea Britanie a declarat că au depistat femei gravide din străinătate, care nu au acces la serviciile naţionale de sănătate din maternităţile britanice. Femeile de origine nigeriană foloseau spitalul din sudul Londrei ca un serviciu de sănătate internaţional.

Decizia vine în urma unei declaraţii a unui profesor din Londra care a avertizat că femeile din Africa de Vest vor zbura în Regatul Unit pentru a naşte pe gratis. Ultimele date sugerează că o naştere din 14 a femeilor care vizitează, sau migrează temporar costă în jur de 180 de milioane de lire.

Jo Johnson, şeful secţiei care se ocupă de pacienţii străini a declarat că spitalul St George este în vizorul acestor oameni pentru că nu are reglementările necesare pentru a verifica eligibilitatea pacienţilor, iar asta îl transformă într-o ţintă uşoară.

Un purtător de cuvânt al spitalului afirmă că pacienţii din străinătate care nu pot beneficia de serviciile naţionale britanice sunt trataţi şi primesc îngrijirile medicale corespunzătoare afecţiunilor lor. „Cu toate astea, avem datoria să ne asigurăm că vom folosi resursele într-un mod înţelept. Acest ghid precizează faptul că spitalele ar trebui să depună eforturi pentru a verifica compatibilitatea acestor pacienţi când cer tratamente ale serviciilor naţionale, care nu sunt de urgenţă”, a adăugat purtătorul de cuvânt, citat de metro.co.uk.

Aceste măsuri se pot răsfrânge şi asupra străinilor care locuiesc în Marea Britanie, dar nu au cetăţenie sau asigurare naţională de sănătate şi se vorbeşte despre faptul că reglementările intră în efectele Brexitului.

×