x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FENOMEN RAR în Israel. Meteorologii au anunţat căderi masive de zăpadă în Ierusalim (VIDEO)

FENOMEN RAR în Israel. Meteorologii au anunţat căderi masive de zăpadă în Ierusalim (VIDEO)

07 Ian 2015   •   10:17
FENOMEN RAR în Israel. Meteorologii au anunţat căderi masive de zăpadă în Ierusalim (VIDEO)

Israelul şi teritoriile palestiniene sunt ameninţate miercuri şi joi de căderi importante de zăpadă pentru aceste regiuni, astfel că autorităţile au luat preventiv măsuri de precauţie pentru a evita blocările în trafic.

Zăpada a căzut deja miercuri dimineaţa pe Înălţimile Golan, ocupate de Israel, în Galileea (nord) şi la Hebron, în sudul Cisiordaniei. Pe parcursul după-amiezii, căderi de zăpadă sunt aşteptate şi la Ierusalim, oraş situat la 800 de metri deasupra nivelului mării, au anunţat meteorologii, conform AFP şi Reuters, citate de Agerpres. Ca măsură de precauţie, poliţia israeliană a anunţat închiderea a două drumuri care leagă Ierusalimul de Tel Aviv şi de Aeroportul Internaţional Ben Gurion.

Această măsură a fost luată pentru a evita ca sute de automobilişti să rămână blocaţi pe carosabil timp de mai multe ore, aşa cum s-a întâmplat în decembrie 2013 pe drumurile de acces către Ierusalim.

De asemenea, şcolile din Ierusalim şi din localităţile învecinate, precum şi Universitatea Ebraică sunt închise miercuri.

Potrivit meteorologilor citaţi de Reuters, căderile de zăpadă de miercuri nu vor atinge nivelul celor înregistrate în decembrie 2013, când ninsorile care au căzut timp de trei zile au paralizat regiunea şi au provocat importante întreruperi de curent electric.

Barry Lynn, un meteorolog la Universitatea Ebraică din Ierusalim, a declarat că în oraş, stratul de zăpadă va avea o grosime de 25-60 de centimetri. Ninsorile abundente sunt destul de rar întâlnite în Israel, unde clima este una mediteraneană.

×