x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Filipine se pregăteşte de furtuna Phanfone în Ajunul Crăciunului

Filipine se pregăteşte de furtuna Phanfone în Ajunul Crăciunului

24 Dec 2019   •   11:30
Filipine se pregăteşte de furtuna Phanfone în Ajunul Crăciunului
Sursa foto: flickr.com

Estul şi centrul arhipelagului Filipine se află marţi sub ameninţarea furtunii tropicale Phanfone care, potrivit prognozelor meteorologice, va lovi ţara insulară în Ajunul Crăciunului aducând rafale de vânt puternice şi ploi abundente, informează agenţia DPA.

Peste 16.000 de pasageri au rămas blocaţi în porturile din provinciile estice şi centrale după ce autorităţile au interzis circulaţia feriboturilor pe apele agitate, în timp ce zeci de zboruri au fost anulate.

Furtuna Phanfone este însoţită de viteze ale vântului de până la 100 de kilometri la oră şi rafale de până la 125 kilometri la oră şi se deplasează spre vest cu 30 de kilometri la oră, a indicat biroul filipinez de meteorologie.

Potrivit prognozelor, furtuna va atinge zonele de uscat în zona provinciei Samarul de Est, la 595 kilometri sud-est de capitala Manila, marţi după-amiază sau seara.

''Rafalele puternice cu viteze ale vântului de forţa unei furtuni (vor) începe să afecteze zonele (din estul şi centrul Filipinelor) în această seară'', a transmis biroul de meteorologie în cel mai recent buletin emis.

''Acest lucru ar putea provoca pagube uşoară până la moderate structurilor înalte şi cel mult deteriorarea uşoară a structurilor cu risc mediu'', se precizează în buletin.

Furtuna Phanfone, numită local Ursula, este cel de-al 21-lea ciclon care loveşte Filipine în acest an, potrivit biroului de meteorologie.

Una dintre cele mai puternice furtuni recente, taifunul Haiyan, care a lovit ţara insulară în noiembrie 2013, s-a soldat cu peste 6.300 de oameni şi peste 4 milioane de persoane strămutate.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: filipine phanfone furtuna