x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Financial Times: Atitudinea provocatoare arătată de Charlie Hebdo faţă de musulmani, STUPIDĂ şi FĂRĂ SENS!

Financial Times: Atitudinea provocatoare arătată de Charlie Hebdo faţă de musulmani, STUPIDĂ şi FĂRĂ SENS!

08 Ian 2015   •   08:46
Financial Times: Atitudinea provocatoare arătată de Charlie Hebdo faţă de musulmani, STUPIDĂ şi FĂRĂ SENS!

"Iresponsabilitate editorială". În acești termeni a evocat redactorul şef pentru Europa al Financial Times, Tony Barber, acțiunile revistei Charlie Hebdo, la câteva ore de la atacul care a ucis 12 oameni în sediul săptămânalului satiric, scrie Le Monde.

"Franța este țara lui Voltaire, dar de prea multe ori iresponsabilitatea editorială a prevalat la Charlie Hebdo", a scris Tony Barber.

Mai mult, Barber a considerat "stupidă" şi "fără sens" atitudinea provocatoare arătată de Charlie Hebdo faţă de musulmani.

Ulterior, articolul lui Barber a fost actualizat, frazele critice fiind eliminate.

Mai mulți jurnaliști de la Financial Times au scris pe Twitter că articolul cu pricina exprima o opinie personală, nu cea a întregului ziar.

Douăsprezece persoane au fost ucise, printre care personalităţi de marcă ale săptămânalului Charlie Hebdo, caricaturiştii Charb, Cabu, Wolinski, Tignous şi Honore, în timp ce alte unsprezece persoane au fost rănite, între care patru grav.

Citește și IMAGINI DRAMATICE din redacţia Charlie Hebdo, după atacul teroriştilor!

×