x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Finlanda ridică restricțiile de deplasare a populației deși nu a atins încă vârful pandemiei

Finlanda ridică restricțiile de deplasare a populației deși nu a atins încă vârful pandemiei

15 Apr 2020   •   15:46
Finlanda ridică restricțiile de deplasare a populației deși nu a atins încă vârful pandemiei

Deși Finlanda nu a atins încă vârful pandemiei de coronavirus, guvernul a decis ridicarea, de astăzi, a restricţiilor de circulaţie din jurul capitalei acestei țări, Helsinki. Acestea au fost introduse cu trei săptămâni în urmă pentru a limita pandemie de coronavirus, a declarat prim-ministrul Sanna Marin, transmite Reuters.

'Am decis să ridicăm restricţiile întrucât nu mai avem bazele legale ale continuării restricţiilor temporare de deplasare', a afirmat Sanna Marin, făcând referire la Legea privind starea de urgență.

Regiunea Uusimaa, care include și Helsinki, este cea mai populată din ţară. Aceasta înregistra, la sfârşitul lunii martie, două treimi din cazurile de infecții cu virusul COVID-19.

Autoritățile au precizat că populația trebuie să evite totuși deplasările neesențiale, inclusiv la casele de vacanță, și să mențină dinstanța socială.

Ministrul justiţiei, Anna-Maja Henriksson, a precizat că restricţiile de circulație vor fi ridicate în regiunea Uusimaa imediat după şedinţa de guvern de astăzi.

inistrul de interne, Maria Ohisala, a explicat că poliţia se va putea concentra de acum pe alte misiuni, inclusiv anchetarea cazurilor de abuz domestic.

Școlile rămân închise până la 13 mai, iar elevii mai mari de clasa a IV vor urma

Și restaurantele vor rămâne închise până la sfârşitul lunii mai, cu excepţia comenzilor.

Până la 31 mai sunt interzise și adunările cu mai mult de 10 persoane.

'Măsurile restrictive au încetinit în mod clar răspândirea bolii', a subliniat directorul Institutului pentru Sănătate, Mika Salminen.

În Finlanda s-au înregistrat, până în prezent, 3.237 de cazuri de infectări cu coronavirus, dintre care 64 de persoane au decedat. 

×
Subiecte în articol: finlanda ridicare restrictii