x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Flăcări şi fum la porţile Atenei

Flăcări şi fum la porţile Atenei

de Mihaela Matachita    |    25 Aug 2009   •   00:00
Flăcări şi fum la porţile Atenei
Sursa foto: Philip Ipparis/AFP

"O mobilizare gigantică" a fost activată împotriva celor 85 de focare înregistrate în Grecia în ultimele 24 de ore, sute de pompieri greci continuând luni, pentru a treia zi consecutiv, să lupte pe patru fronturi împotriva incendiilor de pădure la nord-est de Atena.



Pompierii au acţionat împotriva focului la Marathon, Nea Makri, Ekali şi Daou, fiind sprijiniţi de 12 avioane-cisternă şi patru elicoptere, potrivit AFP. Intensificate de puternice rafale de vânt, flăcările au ajuns la primele locuinţe de la Muntele Penteli, ultima barieră înaintea cartierelor mărginaşe ale capitalei. Circa 150 de case din apropiere de Marathon, lângă principalul rezervor cu apă al Atenei, au fost evacuate. Autorităţile au mai evacuat două spitale pentru copii,
o clinică psihiatrică, un azil de bătrâni şi o tabără de vacanţă din zona de est a Atenei, unde, totuşi, de numeroşi locuitori au refuzat să îşi părăsească locuinţele.

Vântul şi fumul gros au îngreunat acţiunea bombardierelor cu apă, avioane italiene, franceze şi un elicopter cipriot participând la operaţiuni.
Premierul Costas Karamanlis a convocat o reuniune de urgenţă a Guvernului.

×
Subiecte în articol: externe