x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FMI are un nou economist șef. Acesta provine de la universități de top din Statele Unite

FMI are un nou economist șef. Acesta provine de la universități de top din Statele Unite

11 Ian 2022   •   16:00
FMI are un nou economist șef. Acesta provine de la universități de top din Statele Unite

Fondul Monetar Internațional l-a numit pe francezul Pierre-Olivier Gourinchas în poziția de economist șef. Acesta este profesor la Universitatea Berkeley din California, scrie Reuters.

Funcția devine vacantă prin plecarea, la sfârșitul acestei luni, a Gitei Gopinath în poziția de director general adjunct al FMI

Totodată,  Pierre-Olivier Gourinchas este profesor la Universitatea Berkeley din 2003, anterior fiind profesor de economie la Princeton şi Stanford.

El va lucra part-time la FMI din 24 ianuarie 2022, iar de la 1 aprilie va ocupa deplin această funcție. 

"O experienţă excelentă în mediul academic, în zonele macroeconomice vitale în activitatea noastră, de la dezechilibrele globale şi fluxurile de capital, până la stabilitatea sistemului monetar şi financiar internaţional", spune directoarea FMI, Kristalina Georgieva.

Managementul FMI este în plină restructurare din cauza scandalului de la Banca Mondială, în legătură cu implicarea directoarei Kristalina Georgieva în modificarea unor date pentru îmbunătăţirea poziţiei Chineii într-un clasament global privind mediul de afaceri. Această acțiune ea ar fi realiizat-o în 2017, când era director general la BM. Însă ancheta a concluzionat că aceasta nu este vinovată dar secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, i-a cerut să ia măsuri pentru asigurarea integrității datelor FMI.
 

×
Subiecte în articol: FMI pierre olivier gourinchas