x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FMI estimează că Ucraina va avea nevoie de trei-cinci miliarde de dolari pe lună în 2023

FMI estimează că Ucraina va avea nevoie de trei-cinci miliarde de dolari pe lună în 2023

25 Oct 2022   •   21:00
FMI estimează că Ucraina va avea nevoie de trei-cinci miliarde de dolari pe lună în 2023

Ucraina va avea nevoie, în cel mai bun caz, de asistenţă financiară externă în valoare de trei miliarde de dolari pe lună în 2023, dar necesităţile ar putea ajunge la cinci miliarde dacă Rusia intensifică bombardamentele, afirmă Kristalina Georgieva, directorul Fondului Monetar Internaţinaţional.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) colaborează cu Guvernul ucrainean pentru configurarea şi aplicarea politicilor macroeconomice, în reformele necesare viitoarei aderări la Uniunea Europeană, precum şi în proiecţiile financiare, a declarat Kristalina Georgieva, potrivit agenţiei Reuters.

O întâlnire între specialiştii FMI şi oficiali din Ucraina a avut loc săptămâna trecută, la Viena. Kristalina Georgieva a precizat că FMI susţine cererea Ucrainei de creare a unui mecanism de coordonare şi asistenţă financiară.

"Am fost parte a soluţiei în etapa de urgenţă şi intenţionăm să fim parte a soluţiei în etapa de relansare", a afirmat Kristalina Georgieva.

Directorul FMI a lăudat eforturile liderilor de la Kiev de a continua să administreze economia şi în această "perioadă excepţional de dificilă". Comunitatea internaţională s-a angajat să ofere 35 de miliarde de dolari pentru susţinerea Ucrainei în 2022, iar Kristalina Georgieva a estimat că, în cel mai bun caz, necesităţile financiare ale Ucrainei vor fi de trei miliarde de dolari pe lună în 2023. "Iar în cel mai prost scenariu, dacă bombardamentele devin mai dramatice, ar putea avea nevoie de cinci miliarde de dolari pe lună", a subliniat directorul FMI.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fondul monetar international