x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Foc la Palatul Berlaymont

Foc la Palatul Berlaymont

de Mihaela Matachita    |    20 Mai 2009   •   00:00

Palatul Berlaymont, sediul Comisiei Europene (CE), afectat de un incendiu izbucnit luni, va rămâne închis în zilele următoare, a relatat marţi corespondentul Agerpres la Bruxelles.



La conferinţa de presă zilnică a CE, care marţi s-a desfăşurat în altă clădire, purtătorul de cuvânt al preşedintelui CE, Johannes Laitenberger, nu a putut oferi o dată exactă a redeschiderii Palatului Berlaymont şi a precizat că originea incendiului nu se cunoaşte încă, aşteptându-se rezultatele anchetei declanşate. În cursul aceleiaşi conferinţe de presă, mai mulţi jurnalişti care s-au aflat luni în clădire au spus că, înainte cu aproximativ 20 de minute de activarea sistemului de alarmă al imobilului, au simţit miros de fum în sala de presă.   

Până la redeschiderea clădirii Berlaymont, membrii CE vor lucra în alte birouri ale Comisiei, situate în cartierul european din Bruxelles. Altor funcţionari din cadrul Comisiei li s-a cerut să lucreze de acasă. Următoarea reuniune a CE va avea loc la 27 mai, dată până la care se speră că Palatul va fi redeschis.

Pagubele provocate de incendiu sunt limitate la etajele 12, 13 şi 14, unde se află mai ales încăperi tehnice, după cum a declarat luni seară Francis Boileau, purtător de cuvânt al Serviciului de pompieri din Bruxelles. Personalul aflat în clădire a fost evacuat imediat după activarea sistemului de alarmă..

Palatul adăposteşte birourile preşedintelui CE, ale comisarilor europeni şi mai multe directorate generale, aici lucrând de obicei peste 2.000 de persoane. Construit în anii 60, Palatul Berlaymont a fost renovat complet după ce, în 1991, în structura sa a fost identificat azbest, material extrem de nociv pentru sănătate. Clădirea renovată a fost inaugurată în 2004.

×
Subiecte în articol: externe